2014 m. rugsėjo 22 d., pirmadienis

FOOD: kažkoks troškinys

Kiekvieną kartą gamindama maistą pagalvoju kiek daug praranda tie studentai, kurie tik pradėję mokytis, savo valgiaraštį drąsiai apriboja makaronais su padažu arba šaldyta pica.
Tiesiog kilo vieną super saulėtą dieną mintis pasigaminti kažkokį troškinį ir štai koks tas kažkoks troškinys gavos. Nežinau, galbūt tas troškinys buvo toks skanus dėl tos retai išlendančios saulės.. Kaip visada gaminau iš to, ką radau šaldytuve, dėl to tam tikrų produktų kiekis gan neįprastas.
(Gaminta pagal: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/jamie-italian-ir-vistos-ryziu-bei-darzoviu-paprastasis/)

Naudoti produktai:
3-4 morkos
1 vid. dydžo brokolio galva
150 g pievagrybių
pusė paprikos
1,5 vištienos krūtinėlės
maišelis ryžių
keli citrinos paspaudimai
šaukštelis medaus
šviežias bazilikas
įv. džiovinti prieskoniai
pipirai
aliejus
dvi skiltelės česnako


Vištieną supjausčiau kubeliais. Paėmiau gan didelį puodą, įkaitinau aliejų, jame pakepinau susmulkintas česnako skilteles. Sumečiau vištieną, patepiau šaukšteliu medaus, užspaudžiau citrinos sulčių, pabarščiau ją džiovintais prieskoniais (mano miksą sudaro džiovinti čiobreliai, mairūnas, bazilikas ir oreganas) bei pipirais ir palikau visaip čirškintis ir kepti. Apkepus vištienai į tą patį puodą sudėjau grybus ir šiek tiek paskrudinus sumečiau visas susmulkintas daržoves ir susmulkintą šviežų baziliką.

Ir tiesiog palikau kepti/troškintis. Tuo metu spintelės gilumoje ieškojau užsilikusių lietuviškų ryžių.









Kai daržovės apskrudo pakankamai ir virtuvė pakvipo tokiu lengvu saulėtu kvapu, troškinio viršų gan tolygiai apibarščiau ryžiais.




Tuomet troškinį užpyliau vandeniu, vandens reikia visai nedaug - tiek, jog vos vos apsemptų ryžius. Vis dėlto po to pagalvojau, jog jau geriau įpilti šiek tiek daugiau nei mažiau, nes visas vanduo vis tiek išgaruos. Užpylus vandens belieka laukti, kol jis užvirs.







Kaip ir visi troškiniai - kuo ilgiau troškinasi, tuo skanesni. Užvirus vandeniui, sumažinau ugnį iki silpnos ir pridengus dangčiu, palikau daržoves, ryžius ir vištieną 15-20 min. troškintis.

Vis dėlto troškinimosi laikas priklauso labai nuo daugelio dalykų, todėl gali nežymiai skirtis. Aš tiesiog laukiau, kol išgaruos visas vanduo ir kuomet jo jau buvo likę vos vos, viską išmaišiau, išjungiau ugnį, uždengiau puodą dangčiu ir palikau 5-8 min. ramiai pastovėti.



O tada jau mėgavausi šiuo saulėtu ir gaiviu skoniu. MMM.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą